Geef je nu op voor de Musical 2.0 Talentenklas!

In september start de Musical 2.0 Talentenklas. Leerlingen van 9 t/m 20 jaar oud kunnen zich hiervoor opgeven. Wekelijks krijgen ze les op het gebied van zang, dans en spel én spelen ze een spetterende eindpresentatie in Schouwburg De Meerse!

Nog net te jong, maar wel al serieus aan de slag met musical? Neem dan een kijkje bij onze Musicalklas 6-8 jaar.

Het doel van onze Musical 2.0 Talentenklas is om kinderen en jongeren van 9 t/m 20 jaar verder te begeleiden in hun ontwikkeling binnen het musicalvak, en ze zodoende klaar te stomen voor professionele vakopleidingen. Je volgt iedere zaterdag twee uur les en werkt in verschillende groepen (ingedeeld naar leeftijd en ervaring) aan de verbetering én verbreding van je zang-, dans- en spelkwaliteiten. Daarnaast is er volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je toekomstdromen. Je sluit het seizoen af met een spetterende eindvoorstelling in het theater!Hoe ziet het jaar eruit?
Het lesjaar van de Musical 2.0 Talentenklas is verdeeld in twee semesters.
De eerste periode (september – januari) draait om verbreding en verbetering van je eigen zang-, dans- en spelkwaliteiten. In de lessen nemen we je mee langs de verschillende genres binnen 'musical' en maak je kennis met de verschillende stijlen die daarbij horen. Door deze variatie word je niet alleen heel veelzijdig, maar kan je meteen bepalen of deze bij je passen. Heel handig voor later! Deze periode wordt afgesloten met een presentatie voor je ouders, familie en vrienden in het repetitielokaal.

In het tweede deel van het jaar (februari – juni) werk je onder andere toe naar de grote showcase in het theater. Je gaat aan de slag met speciaal voor jullie uitgekozen nummers uit het rijke musicalrepertoire. Daarbij repeteer je niet alleen met je eigen groep, maar worden de groepen ook samengevoegd. Let dus op dat de lesroosters in dit blok kunnen veranderen, en dat aanwezigheid in deze periode verplicht is (het zou toch jammer zijn als je niet mee kan doen in een bepaald nummer). Uiteindelijk gaan we naar Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, waar een volle zaal gaat genieten van jullie spetterende showcase!
De lessen vinden plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam. Voor de vakanties worden daarom de officiële vakantiedagen aangehouden zoals deze zijn bepaald voor de Regio Noord.

Persoonlijke aandacht
Tijdens het traject is er ook genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. In de lessen besteden we volop aandacht aan iemands ontwikkeling. We kijken natuurlijk naar wat er goed gaat, maar geven je ook handige tips en tricks over hoe je je eigen kwaliteiten en vaardigheden nog verder kan verbeteren.
Daarnaast is er aan het eind van het jaar de mogelijkheid voor een individueel evaluatiegesprek met de docenten, waarbij we kijken naar jouw ontwikkeling en hoe jij verder wilt in het vak. Onze docenten zijn allemaal afkomstig uit het musicalwerkveld en zitten dus vol tips over opleidingen, audities doen, verschillende technieken, enzovoorts. Samen kijken jullie naar wat voor jou nodig is om die droom na te jagen.

Praktische informatie

  • Voor leerlingen van 9 t/m 20 jaar;
  • Lessen van twee uur op de zaterdag (vast tijdsblok tussen 10:00 en 17:00 uur);
  • Van zaterdag 7 september 2019 t/m zaterdag 27 juni 2020 in het World Fashion Centre in Amsterdam;
  • Geen les tijdens schoolvakanties;
  • De Musical 2.0 Talentenklas wordt voor de lessen gesplitst in kleinere groepen op basis van leeftijd;
  • Tussentijdse presentatie in repetitiestudio;
  • Eindpresentatie in Schouwburg De Meerse;
  • Eindpresentatie vindt plaats met de hele groep;


De kosten voor de Musical 2.0 Talentenklas bedragen €65,- per maand (€8,13 per uur). Daarnaast wordt er een eenmalige betaling van €50,- gevraagd na toelating tot de Musical 2.0 Talentenklas.


Laatste auditieronde - Zaterdag 24 augustus
De audities worden gehouden in de vorm van een open les. Zo biedt deze dag tevens de ruimte voor leerlingen en hun ouders om kennis te maken met onze gloednieuwe leslocatie in het World Fashion Centre in Amsterdam en onze vakdocenten. De Musical 2.0 Talentenklas staat onder leiding van Karin Bos (zang), Jochem Smit (spel) en Marijke Castelijns (dans).

Wil jij volgend seizoen onderdeel zijn van onze Musical 2.0 Talentenklas? Geef je dan nu op voor de audities op zaterdag 24 augustus! Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Indien je profiel aansluit bij de gestelde criteria, ontvang je spoedig een uitnodiging voor de audities met verdere informatie. Aan de audities zijn geen kosten verbonden.

 

 

Klik hier om je aan te melden voor de audities.

Kun je niet bij de audities op 24 augustus aanwezig zijn, geef dit dan bij het inschrijven aan. We nemen dan spoedig contact met je op voor een alternatieve oplossing. Twijfel je nog? Bel of mail ons gerust voor meer informatie via info@musical.nl en/of 023 - 56 58 713


Foto's: Joost van der Veer
 
High School Musical - Musical 2.0