In september start de Musical 2.0 Talentenklas. Leerlingen van 9 t/m 20 jaar oud kunnen zich hiervoor opgeven. Wekelijks krijgen ze les op het gebied van zang, dans en spel én spelen ze een spetterende eindpresentatie in Schouwburg De Meerse!

Het doel van onze Musical 2.0 Talentenklas is om kinderen en jongeren van 9 t/m 20 jaar verder te begeleiden in hun ontwikkeling binnen het musicalvak, en ze zodoende klaar te stomen voor professionele vakopleidingen. Je volgt iedere zaterdag twee uur les en werkt in verschillende groepen (ingedeeld naar leeftijd en ervaring) aan de verbetering én verbreding van je zang-, dans- en spelkwaliteiten. Daarnaast is er volop aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling en je toekomstdromen. Je sluit het seizoen af met een spetterende eindvoorstelling in het theater!Hoe ziet het jaar eruit?
Het lesjaar van de Musical 2.0 Talentenklas is verdeeld in twee semesters.
De eerste periode (september – januari) draait om verbreding en verbetering van je eigen zang-, dans- en spelkwaliteiten. In de lessen nemen we je mee langs de verschillende genres binnen 'musical' en maak je kennis met de verschillende stijlen die daarbij horen. Door deze variatie word je niet alleen heel veelzijdig, maar kan je meteen bepalen of deze bij je passen. Heel handig voor later! Deze periode wordt afgesloten met een presentatie voor je ouders, familie en vrienden in het repetitielokaal.

In het tweede deel van het jaar (februari – juni) werk je onder andere toe naar de grote showcase in het theater. Je gaat aan de slag met speciaal voor jullie uitgekozen nummers uit het rijke musicalrepertoire. Daarbij repeteer je niet alleen met je eigen groep, maar worden de groepen ook samengevoegd. Let dus op dat de lesroosters in dit blok kunnen veranderen, en dat aanwezigheid in deze periode verplicht is (het zou toch jammer zijn als je niet mee kan doen in een bepaald nummer). Uiteindelijk gaan we naar Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, waar een volle zaal gaat genieten van jullie spetterende showcase!
De lessen vinden plaats in het World Fashion Centre in Amsterdam. Voor de vakanties worden daarom de officiële vakantiedagen aangehouden zoals deze zijn bepaald voor de Regio Noord.

Persoonlijke aandacht
Tijdens het traject is er ook genoeg ruimte voor persoonlijke aandacht. In de lessen besteden we volop aandacht aan iemands ontwikkeling. We kijken natuurlijk naar wat er goed gaat, maar geven je ook handige tips en tricks over hoe je je eigen kwaliteiten en vaardigheden nog verder kan verbeteren.
Daarnaast is er aan het eind van het jaar de mogelijkheid voor een individueel evaluatiegesprek met de docenten, waarbij we kijken naar jouw ontwikkeling en hoe jij verder wilt in het vak. Onze docenten zijn allemaal afkomstig uit het musicalwerkveld en zitten dus vol tips over opleidingen, audities doen, verschillende technieken, enzovoorts. Samen kijken jullie naar wat voor jou nodig is om die droom na te jagen.

Docenten
Onze talentenklas staat onder leiding van Karin Bos (zang), Marijke Castelijns (dans) en Jochem Smit (spel).

 • Karin Bos behaalde haar Bachelor of Music (Hogeschool INHolland) en volgde daarna een opleiding tot Universal Voice Master & Universal Voice Teacher. Sindsdien speelde ze in vele producties, waaronder Soldaat van Oranje en Hij Gelooft in Mij, en geeft ze zanglessen op verschillende scholen en opleidingen.
 • Marijke Castelijns nam deel aan de Vooropleiding Klassiek Ballet (Fontys Hogeschool voor de Kunsten) en studeerde vervolgens af aan de Frank Sanders Akademie. Marijke werkte de afgelopen jaren als choreograaf, docent, regisseur en producent bij vele regionale en nationale producties.
 • Jochem Smit is na zijn opleiding Muziektheater aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten te zien geweest in verschillende musicals en toneelstukken, en komt daarnaast de huiskamers binnen als Alex van Waveren in de jeugdserie Spangas. Voor zijn rol in de musical You’re the Top won Jochem in 2019 de Musical Award voor Aanstormend Talent.


Praktische informatie

 • Voor leerlingen van 9 t/m 20 jaar;
 • Lessen van twee uur op de zaterdag (vast tijdsblok tussen 10:00 en 17:00 uur);
 • Van zaterdag 7 september 2019 t/m zaterdag 27 juni 2020 in het World Fashion Centre in Amsterdam;
 • Geen les tijdens schoolvakanties;
 • De Musical 2.0 Talentenklas wordt voor de lessen gesplitst in kleinere groepen op basis van leeftijd;
 • Tussentijdse presentatie in repetitiestudio;
 • Eindpresentatie in Schouwburg De Meerse;
 • Eindpresentatie vindt plaats met de hele groep;


De kosten voor de Musical 2.0 Talentenklas bedragen €65,- per maand (€8,13 per uur). Daarnaast wordt er een eenmalige betaling van €50,- gevraagd na toelating tot de Musical 2.0 Talentenklas.
 


Foto's: Joost van der Veer